Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Debat Rechtvaardige Inkomensverdeling

19 september, Seven, Utrecht

Beloon prestatie en deel de welvaart is een richtingwijzer van D66. Maar wat is een prestatie, welke beloning hoort daarbij en hoe verdeel je dan de welvaart? De D66 thema-afdelingen Sociaal Liberalisme en Economie organiseren ...

Beloon prestatie en deel de welvaart is een richtingwijzer van D66. Maar wat is een prestatie, welke beloning hoort daarbij en hoe verdeel je dan de welvaart?

De D66 thema-afdelingen Sociaal Liberalisme en Economie organiseren een debat, waarin deze vragen worden uitgediept. Drie hoogleraren met uiteenlopende politieke visies gaan met elkaar en de zaal in debat over een rechtvaardige inkomensverdeling. Welke principes zijn leidend voor beloning in het bedrijfsleven en de overheid en voor de hoogte van diverse uitkeringen? En hoe zit dat met actuele kwesties zoals bonussen, belastingtarieven, langdurige armoede en het achterblijven van arbeidsinkomen bij inkomen uit kapitaal ? Maar ook: hoe bereiken we een goed functionerende arbeidsmarkt in een samenleving waarin “niemand tekort komt”?

Sprekers: Prof. Arjo Klamer (SP, Erasmus Univ.), Prof. Roelof Salomons (VVD, Univ. Groningen) en Prof. Arjen van Witteloostuijn (D66, VU A’dam). Gespreksleider Mark Sanders (D66, Univ. Utrecht)
Locatie: Restaurant Se7en, Mariaplaats 7, Utrecht; nabij Utrecht CS en parkeergarages.
Datum/tijd: Woensdag 19 september, aanvang 20.00 uur met inloop vanaf 19.30 uur.
Inschrijven kan via: https://sociaalliberalisme.d66.nl/agenda/debat-over-rechtvaardige-inkomensverdeling/

19 september

19:30 - 22:00

Seven